Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Delavnice - pisanje gasilskih kronik

Objavljeno: 21.09.2016 21:00

Včeraj, 21.9.2016 so bile po programu GZS organizirane delavnice Pisanje gasilskih kronik v Gasilskem domu Ptuj. Delavnic bi se naj udeležili predstavniki GZ v Podravski, Mariborski in Pomurski regiji. Vseh udeležencev je bilo 39.

Delavnice je vodil član UO GZS, predsednik sveta veteranov tov. Jože Smole, sam program pa sta izvajala Florijan Jančič in Vili Tomat. Prvi je govoril o slikovnem materialu, ki ga naj društva in zveze pripravljajo in hranijo za ohranitev zgodovinskih zapisov. Vili Tomat pa je podal smernice oz. vsebine, ki bi jih naj zajemale kronike društev.

Govora je bilo o samih tehničnih podrobnostih kot je format kronike, vezave, platnice (trde ali mehke) vse do lektoriranja teksta. Ob tej priložnosti so si prisotni še ogledali del zbirke gasilskih odlikovanj Janeza Liponika.

Po predstavitvi omenjenega so bile še na oba predavatelja naslovljena nekatera vprašanja. Tudi pohvale so bile izrečene. Slavko Krajnc iz GZ Kidričevo, PGD Lovrenc na Dr. polju je predstavil Knjigo kronike tega gasilskega društva, ki je stara 65 let. Ob enem pa pokazal sliko ustanovnih članov izpred 130 let.

Delavnice so se končale ob 20.30 uri.

Slika 1: Slavko Krajnc iz GZ Kidričevo, PGD Lovrenc na Dr. polju je predstavil Knjigo kronike tega gasilskega društva, ki je stara 65 let. Ob enem pa pokazal sliko ustanovnih članov izpred 130 let.

Fotogalerija



Zadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si