Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

20. jubilejno srečanje gasilskih veteranov

Objavljeno: 22.10.2016 18:00

V soboto, 22.10.2016 je bilo 20. Jubilejno srečanje gasilskih veteranov, ki ga Območna gasilska zveza Ptuj organizira že od leta 1997. Prvih deset srečanj je bilo na Ptuju, po letu 2007 ko so po občinah bile renovirane razne dvorane in gasilski domovi, pa se srečanje organizira vsako leto v drugem kraju.

Letošnje srečanje je OGZ Ptuj pripravila skupaj s PGD Zavrč in OŠ Zavrč, ki je poskrbela za kulturni program. V nagovorih, ki jih je bilo kar nekaj, je bil poudarjen pomen gasilskih veteranov oz. za današnje stanje v gasilstvu, ki je na visokem nivoju, imajo zasluge prav veterani, ki so postavljali temelje le tega.

Marjan Meglič, predsednik zveze in Zvonko Glažar poveljnik zveze, sta veteranom zahvalila za njihov prispevek v preteklosti v gasilstvu. Poudarila sta, da na njih nikakor ne bomo pozabili in da bomo spoštovali vse kar je bilo narejeno v preteklosti. To bomo prenašali tudi na mlajše rodove. Veterane so še pozdravili mag. Janez Merc v imenu Gasilske zveze Slovenije, Borut Predan v imenu podravske regije, Dušan Ber odgovoren za delo z veterani na OGZ Ptuj in Branko Skok v imenu občine Zavrč. Po končanem uradnem delu, so se veterani še nekaj časa zadržali v prijetnem druženju.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si