Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Mladi gasilci na 15. taboru mladine OGZ Ptuj v Borovcih

Objavljeno: 30.08.2019 20:38

Od 23. do 25. avgusta 2019 je bilo v športnem parku v Borovcih videti postavljene šotore, gasilske avtomobile, predvsem pa polno mladih nadobudnih gasilcev, ki so se udeležili že 15. tabora pionirjev in mladine Območne gasilske zveze Ptuj, skupaj z gosti iz GZ Juršinci in PGD Grabšinski breg. Udeležba 220 mladih gasilcev ter mentorjev je poplačilo dela mladinske komisije pri OGZ Ptuj.

In kaj smo počeli na taboru? Mentorji so mlade motivirali za gasilsko življenje oz. za vse, kar gasilci pri svojem delu potrebujejo. Ob tem so imeli tudi čas za igro, zabavo in druženje. Spoznavali so raznolike gasilske veščine, letos pa jim je vsebino uspelo obogatiti še z letalsko temo. Tako smo v petek na letališču v Moškanjcih spoznali gašenje požarov z letalom slovenske vojske Pilatus PC 6, si podrobneje ogledali letališče, uživali ob vzletih motornih letal, se družili s padalci in jadralci,doživeli njihove doskoke, ogledali pa smo si tudi helikopter najboljšega Slovenskega dirkača Tima Gajzerja.

V soboto smo imeli predavanje na temo varna pot v šolo in iz šole v organizaciji AMD Markovci. Spoznali smo društvo ljubiteljev starodobnih vozil moped iz Bukovcev, predstavitev avto šole Prednost ter obisk kmetije Janeza Veseliča kateri ima v lasti veliko starodobnih traktorjev. Popoldan smo imeli športne igre.

V nedeljo so nam gasilci iz GPO Markovci predstavili svoja vozila,tehniko. Na koncu smo skupaj pogasili ogenj.

Da je tabor bil zanimiv in svečan sta se nam na taboru pridružila tudi župan občine Markovci Milan Gabrovec,kateri nas je pogostil z lučkami ter dvakrat županja MO Ptuj Nuška Gajšek z velikim vedrom bombonov.

Zahvala velja vsem mentorjem, ki so spremljali najmlajše gasilce, gostiteljem tabora PGD Borovci, pridnim rokam za pripravo hrane iz PGD Prvenci-Strelci,kuharju Janko Kodriču.
Iskreno se zahvaljujemo Slovenski vojski, AMZS - AMD Markovci, klubu Moped, avto šola Prednost,letališče Moškanjci ,domačinu Janezu Veseliču ter GPO Markovci.

Pisati in risati zgodovino gasilstva z mladimi gasilci je čast,katero moraš doživeti. Vzgajati nove rodove ljudi za pomoč sočloveku je velika naloga in odgovornost. Tega se v OGZ Ptuj dobro zavedamo.
Se vidimo na prihodnem 16. tabor mladine Območne gasilske zveze Ptuj.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si