Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Vaja Drava 2019

Objavljeno: 18.10.2019 18:26

18.10.2019 je bila izvedena gasilska vaja na objekt občinske stavbe v Markovcih. Sodelovala so PGD, ki spadajo v skupino »Drava«. To so PGD Zabovci, Markovci, Nova vas, Bukovci, Stojnci, kot gosta pa sta sodelovali še PGD Videm in PGD Ptuj. Udeleženih je bilo 69 gasilcev in pripadnikov CZ.

Pod predpostavko, da gori v kletnih prostorih stavbe in da se požar širi v podstrešne prostore, so gasilci izvajali notranje napade in so vstopali v kletne prostore in čez glavni vhod še v etažo in podstrešje.

Najprej so se posvetili iskanju morebitnih poškodovanih oseb v objektu. Ker je objekt sorazmerno velik z veliko prostori, je bilo potrebno kar nekaj krat zamenjati napadalne skupine. Po iznosu poškodovane osebe so pristopili k pogasitvi požara. V podstrešne prostore pa so vstopili s pomočjo avtolestve. Avtolestev, ki je bila predana PGD Ptuj v lanskem letu je novost v naših krajih. Še posebej učinkovita bi bila pri požarih večjih razsežnosti, kjer bi zaradi dometa bilo potrebno gasiti iz višine.

Poškodovana oseba je bila predana ekipi prve pomoči civilne zaščite občine Markovci, ki je prav tako sodelovala na vaji.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si