Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

23. srečanje gasilskih veteranov je bilo v Bukovcih

Objavljeno: 16.11.2019 13:51

V soboto, 16.11.2019 so se v športni dvorani v Bukovcih, že triindvajsetič srečali gasilski veterani Območne gasilske zveze Ptuj.

Po uvodnih besedah voditeljice programa Patricije Majcen, ki je v svojem nagovoru poudarila pomen današnjega srečanja, je na oder stopil predsednik zveze tov. Marjan Meglič. Tudi on se je sprehodil skozi čas in veteranom priznal pomembno vlogo v izgradnji slovenskega gasilstva.

Predsednik sveta veteranov in član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Jože Smole, je v svojem nagovoru še utrdil povedano s strani predsednika zveze in dodal pomembni dogodek, ki se je zgodil v petek, 15.11.2019 v Cankarjevem domu. Tam sta se predsednik države Borut Pahor in predsednik vlade Marjan Šarec gasilcem zahvalila za minulo opravljeno delo in čestitala ob 150 letnici gasilstva na Slovenskem. Dobili smo junaka in gasilca leta 2019. To je postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori, ki je svojemu dedku rešil življenje.

Predsednik PGD Bukovci Peter Majcen je predstavil svoje društvo, gostiteljico današnjega srečanja. Poudaril je vse pomembne mejnike društva in omenil prihodnje leto, ko bo društvo praznovalo 110 letnico obstoja. Že sedaj je povabil veterane, da se preko svojih društev udeležijo proslave ob tem dogodku.

Dušan Ber, predsednik komisije za delo z veterani pri Upravnem odboru Območne gasilske zveze je prav tako poudaril pomen srečanja gasilskih veteranov in povedal, da se na gasilski zvezi na Ptuju tega zavedamo in skrbimo, da se veterani lahko srečujejo na nivoju zveze in regije.

K besedi je bil povabljen še župan občine Markovci g. Milan Gabrovec, ki je prav tako v svojem nagovoru priznal kako pomembna je dediščina starejših gasilcev, ki so v svojem operativnem delovanju s skromnimi sredstvi skrbeli za požarno varnost. Na koncu je še vsem veteranom podelil priložnostna darila.

Za kulturni program med samim srečanjem so poskrbeli Animatorji Mladinskega glasbenega tabora KUD Markovski zvon iz Markovcev pod vodstvom Gregorja Zmazka in Jaka Horvat, diplomi glasbenik Univerze v Ljubljani na klarinetu

Srečanje se je zaključilo s prijetnim klepetanjem prisotnih in manjšo pogostitvijo.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si