12. tabor mladine Območne gasilske zveze Ptuj

Objavljeno: 29.08.2016 15:00

Letošnjega mladinskega gasilskega tabora, ki ga je organizirala Območna gasilska zveza Ptuj v Zavrču, od 26. do 28.8.2016 se je udeležilo 195 pionirjev, mladincev in mentorjev.

Na samem začetku tabora so prisotne nagovorili: Predsednik zveze Marjan Meglič, ravnateljica osnovne šole Cirkulane-Zavrč ga. Suzana Petek, Fišinger Janko član UO OGZ Ptuj in predsednik PGD Zavrč Bratuša Anton.

Tabor se je pričel v petek popoldan, ko so udeleženci zavzeli svoje prostore v šotorih, nato pa se odpravili na stadion NK Zavrč, kjer so spoznali atletinjo Veroniko Domjan, ki jim je pokazala nekaj spretnosti pri metu kladiva. Spoznali so tudi nogometno šolo NK Zavrč, martin Vrbančič pa jih je seznanil z osnovami razvrščanja.

Drugi dan so se posvetili likovni umetnosti. Z umetnico Aljano Fridauer so osvajali slikarske veščine in na temo gasilstva narisali kar nekaj izredno lepih slik, ki bodo razstavljene v avli občine Zavrč. S tem so si pridobili veščino "Slikar" Gasilske zveze Slovenije. Predstavili so se že lovci in konjeniki iz Zavrča.

V nedeljo, zadnji dan tabora so že spoznali taktiko gašenja požarov v naravi in gašenje požara v kuhinji. Taktiko in tehniko gašenja sta jim pokazala naša poklicna gasilca Marko in Jernej. Po malici so še mladi gasilci pospravili šotore in veselo odšli domov.

Slika 1: Na samem začetku tabora so prisotne nagovorili: Predsednik zveze Marjan Meglič, ravnateljica osnovne šole Cirkulane-Zavrč ga. Suzana Petek, Fišinger Janko član UO OGZ Ptuj in predsednik PGD Zavrč Bratuša Anton.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si