Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

22. Skupščina Območne gasilske zveze Ptuj

Objavljeno: 09.04.2017 13:06

7.4.2017 je v Gasilskem domu Ptuj potekala 22. redna Skupščina Območne gasilke zveze Ptuj, na kateri so pregledali delo preteklega leta.

Predsednik je v povzetku poročil povedal, da si je zveza v preteklem letu zelo prizadevala uresničiti program, ki je bil zastavljen na 21. skupščini. Omenil je izobraževalne programe, ki so potekali čez celo leto, praznovanja PGD ob njihovih obletnicah in skupno praznovanje dneva gasilcev s PGD Draženci ter sodelovanje z regijo, VŽ VŽ županijo in GZS.

Veliko pozornosti je bilo namenjenih mladini, članicam in starejšim gasilcem, ki so se srečevali na že v naprej napovedanih srečanjih. Prav tako so se udeleževali srečanj na nivoju regije in srečanjih, ki jih je organizirala GZS.

Poudarek je tudi bil o udeležbi naših enot na državnem gasilskem tekmovanju, še posebej PGD Hajdoše in Bukovci, ki so si zagotovili nastop na kvalifikacijah na gasilski olimpijadi, ki bo letos v avstrijskem Villachu.

V programu za leto 2017 je bilo veliko govora o XVII. Kongresu GZS. Za gostitelja kongresa je namreč bil izbran Ptuj. Zato je predsednik zveze Marjan Meglič še posebej pozval PGD k sodelovanju, da bi opravičili ime Ptuja in OGZ Ptuj kot dobrega in zanesljivega gostitelja.

Kulturni program za skupščino so popestrili »Stari prijatelji« iz Kicarja kot že mnogokrat poprej. Skupščine se je udeležil poveljnik GZS tov. Franci Petek, član Upravnega odbora GZS tov. Janez Merc in predsednik Vatrogane županije iz Varaždina tov. Nedeljko Vokalovič.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1A
2250 Ptuj

GSM: 051 254 947 - Anton Kuhar Bombek

gz@ogz-ptuj.si