Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Gasilska vaja članic Območne gasilske zveze Ptuj

Objavljeno: 03.05.2017 18:44

V petek, 28.4.2017 je na pobudo poveljnika zveze in komisije za delo s članicami v Območni gasilski zvezi Ptuju, potekala gasilska vaja, ki so jo izvedle članice OGZ Ptuj.

Namen vaje je bil spoznavanje in obvladovanje IPS-a (intervencijsko poveljniškega sistema) in mobilnega repetitorja. Prav tako so članice spoznale težavnost gašenja notranjih požarov z uporabo dihalnih aparatov.

Simulirani požar je bil razdeljen na več sektorjev tako, da je vodja intervencije lahko določila več vodij sektorjev, ki so med sabo komunicirale preko radijskih zvez. Mobilni repetitor pa je pomagal zagotavljati dovolj dobro komunikacijo med vodji sektorjev in vodjo intervencije.

Vaja je bila sestavljena tako, da je najprej bilo potrebno poiskati ponesrečence v objektu in oklici, nato pa še pogasiti požar. V ta namen je bila aktivirana tudi enota PP občin Markovci, Cirkulane in Zavrč.

Na koncu vaje je sledila še kratka analiza, ki jo je vodil poveljnik zveze in vodja intervencije. Prisoten je še bil poveljnik štaba CZ občine Markovci in podžupan občine Markovci, Franc Kostanjevec.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si