Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

21. dan gasilcev OGZ Ptuj in 90 let PGD Zabovci

Objavljeno: 07.06.2017 18:25

V soboto, 3.6.2017 je Območna gasilska zveza Ptuj skupaj s PGD Zabovci praznovala 21. dan gasilcev in 90. obletnico ustanovitve društva.

Pred Gasilskim domom Zabovci se je pred pričetkom parade pred častno tribuno zbralo 220 gasilcev in 80 pionirjev, ki so v paradi odšli skoz vas Zabovci do prireditvenega šotora v Športni park Zabovci. Parada je bila sestavljena tudi iz motoriziranega dela, v katerem je bilo 29 gasilskih vozil PGD, ki sestavljajo OGZ Ptuj. Na čelu parade pa je bila konjska vprega z gasilskim vozom Knaust izdelanem na Dunaju leta 1908 izdelana na Dunaju.

PGD Zabovci je ob tej priložnosti razvilo novi društveni prapor z 26. trakovi in 96 žebljički. Prapor je blagoslovil farni župnik Janez Maučec.

V imenu društva je prisotnim spregovoril predsednik društva Ivan Fijan. Slavnostni govornik je bil župan občine Markovci Milan Gabrovec, Gasilsko zvezo Slovenije je zastopal predsednik regijskega sveta Podravske regije mag. Janez Merc, gasilce iz Območne gasilske zveze Ptuj pa predsednik zveze Marjan Meglič.

Na proslavi sta bili podeljeni visoki gasilski odlikovanji Branko kostanjevec (PGD Bukovci) in Franc Bolcar (PGD Spuhlja) sta prejela odlikovanji za posebne zasluge. Janezu Veršiču (PGD Nova vas) pa bo enako odlikovanje podeljeno naknadno zaradi odsotnosti

Zabovski gasilci se lahko pohvalijo, da so ob 90 letnici društva kar nekaj pridobili. In ne samo gasilci, pravzaprav vsi. Očistili so športni park, postavili nove igrala v športnem parku, zamenjali razsvetljavo v športnem parku, uredili fasado na gasilskem domu in pridobili dodatne asfaltne površine pred gasilskim domom.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1A
2250 Ptuj

GSM: 051 254 947 - Anton Kuhar Bombek

gz@ogz-ptuj.si