Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Odlični rezultati in dobro vzdušje na tekmovanju gasilske zveze

Objavljeno: 06.07.2017 21:23

Območna gasilska zveza Ptuj in Gasilsko poveljstvo občine Markovci sta 18.6.2017 v Borovcih organizirala že 21. tekmovanje zveze. Letošnje tekmovanje velja za izbirno tekmovanje Gasilke zveze Slovenije, ki bo v kongresnem letu 2018 in velja za memorijalno tekmovanje, ki je posvečeno prvemu predsedniku Gasilke zveze Slovenije Matevžu Hacetu.

V dobrem vzdušju in ob lepem vremenu je nastopilo 45 gasilskih enot v vseh kategorijah. Odlično pripravljen teren in odgovorni sodniki so bili porok za dobre rezultate, saj na sojenje ali na teren ni bilo nobenih pritožb.

V nadaljevanje oz. na regijsko tekmovanje Podravske regije so se uvrstile : 3 pionirske (ž) (Grajena, Bukovci, Stojnci), 3 pionirske (m) Spuhlja, Ptuj, Borovci, 3 mladinske (Gerečja vas, Hajdina, Ptuj), 1 članice A (Slovenja vas), 1 člani A (Hajdina), 1 člani B (Slovenja vas) in 3 starejši gasilci (Gerečja vas, Slovenja vas in Podvinci).

Predsednik zveze Marjan Meglič in poveljnik zveze Zvonko Glažar sta vsem sodelujočim ekipam podelila priznanja, najboljšim trem pa še pokale. Regijsko tekmovanje Podravske regije bo 7. in 8. Oktobra v Ormožu na novem gasilskem poligonu, ki je bil predan svojemu namenu letos 27. maja.

Na zvezi smo prepričani, da bodo naše ekipe tudi na tekmovanju regije dosegle dobre rezultate in se uvrstile na državno tekmovanje za katero pa še ne vemo kje in kdaj bo. Da so naše ekipe res dobre dokazuje dejstvo, da se bodo letošnje olimpijade v Beljaku (v Avstriji od 9. do 16. julija) udeležile kar tri naše enote iz Hajdoš, ki pa že imajo naziv najboljših enot v Evropi, saj kar tri desetletja dosegajo odlične rezultate in se vedno vračajo domov z naj žlahtnejšimi kolajnami.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1A
2250 Ptuj

GSM: 051 254 947 - Anton Kuhar Bombek

gz@ogz-ptuj.si