Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

V Jablanah srečanje Podravskih gasilk

Objavljeno: 01.07.2017 20:45

Prva julijska sobota (1.7.2017) je bila polna gasilskih dogodkov, eden teh v podravski regiji pa je bil tudi jubilejni. Na tradicionalnem, že 30. srečanje so se zbrale gasilske članice iz celotne podravske regije. Okrog 350 jih je tokrat gostila Gasilska zveza Kidričevo, organizator srečanja pa je bilo PGD Jablane.

Gasilke so se tudi letos zbrale s posebnim namenom, da se meddruštveno in medsebojno spoznavajo, izmenjujejo izkušnje, sodelujejo, sklepajo nova prijateljstva in pridobivajo nove ženske obraze v gasilske vrste. Vse to jim je v nekaj urah druženja odlično uspelo, v Jablanah pa so bile deležne posebne pozornosti domačih gasilk in gasilcev, ki so se zelo izkazali v organizaciji družabnega dogodka. Prisotne so bile gasilke iz 11 gasilskih zvez: Destrnik, Dornava, Gorišnica, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Ormož, Slovenska Bistrica, Sveti Tomaž, Videm in OGZ Ptuj. V uvodnem delu srečanja so jih s plesom in dobrim vzdušjem pozdravili folklorniki – veterani FS Vinko Korže Cirkovce, nadaljevali pa so z nagovori gostov in domačinov, med drugim mag. Janeza Merca, predsednika sveta podravske regije, Bogdana Potočnika, podžupana občine Kidričevo, Franca Frangeža, predsednika GZ Kidričevo, nagovorila pa sta jih tudi Srečko Godec, predsednik komisije za članice v GZ Kidričevo in Matej Hergan, predsednik PGD Jablane. Marica Mlakar, ki je v podravski regiji zadolžena za članice, pa je v nagovoru predstavila delo in aktivnosti skozi leto, poudarila pomen skupnih delovnih srečanj in družila, pohvalila pa je vse članice, od tistih, ki se udeležujejo intervencij, tekmovanj, izobraževanj, do tistih, ki vneto delajo z mladino in skrbijo, da so gasilski domovi zmeraj lepo urejeni in srečanja vzorno pripravljena. Ob tej priložnosti je že naznanila, da bo prihodnje leto srečanje članic podravske regije v GZ Majšperk.

Ormožanke že drugo najboljše v zabavnih igrah. Sicer pa je bilo v Jablanah cel sobotni popoldan živahno in tekmovalno vzdušje, saj so se članice pomerile v zabavnih igrah, med drugim so hodile preko podstavka, v paru so morale spojiti gasilske cevi, osvežitev so doživeli v štafeti s prenosom vode in nekaj natančnosti pokazati v kegljanju. Izven konkurence je bila še peta igra v vleki vrvi, kjer so morale članice premoč priznati močni ekipi GZ Slovenska Bistrica. V zabavnih igraj so bile drugo leto zapored najboljše članice GZ Ormož, druga je bila ekipa GZ Juršinci in tretja ekipa GZ Slovenska Bistrica – vse ekipe so v dar prejele tudi pokal in darilo občine ter gasilske zveze. Najboljšim ekipam in vsem prisotnim na srečanju pa je na koncu čestital tudi župan občine Kidričevo Anton Leskovar.


Gradivo (TM)

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si