Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

13. mladinski gasilski tabor v Slovenje vasi

Objavljeno: 28.08.2017 16:53

Od 25. do 27. avgusta 2017 je v Slovenji vasi poteka 13. mladinski gasilski tabor Območne gasilske zveze Ptuj. Na taboru je bilo prisotnih 190 mladih gasilcev v starosti od 7 do 16 let i njihovih mentorjev iz trinajstih PGD. Vsekakor ne smemo še pozabiti vodstva tabora in gostov tako, da ocenjujemo da je na taboru bilo prisotnih več kot 240 udeležencev.

Prvi dan po prihodu v tabor so si mladi gasilci uredili ležišča v šestih šotorih. Nato so jih v stroju nagovorili po vrsti najprej vodja tabora Janko Fišinger, domači predsednik gostitelj PGD Slovenja vas Uroš Matjašič, predsednik Območne gasilke zveze Ptuj Marjan Meglič, ravnateljica OŠ Hajdina g. Vesna Mesarič Lorber in župan Občine Hajdina mag. Stanko Glažar. Prisotna sta še bila Friderik Škamlec, poveljnik 670 LGP in Matevž Pleteršek, predsednik ŠD Slovenja vas.

Po namestitvi, dvigu taborniške zastave in razpustitvi postroja so mladi gasilci pričeli takoj z delom. Učne vsebine, katere so pripravili gasilci iz GPO Hajdina so zajemale spoznavanje gašenja s peno, spoznavanje zaščitne opreme (obleka in IDA), ureditvijo orodišč in garaž, uporabo visokega tlaka, najbolj pa so mladi bili navdušeni nad prikazano gasilsko vajo, ki so jo prikazale olimpijske prvakinje iz zadnje olimpijade iz Villacha članice PGD Hajdoše. Po napornem programu in spustu zastave, so jim za večerjo člani PGD Prvenci-Strelci pripravili hamburgerje.

Drugi dan se je pričel z jutranjo telovadbo in športnimi aktivnostmi do prihoda Slovenske vojske. Ta je mlade gasilce čez celi dan seznanjala s poklicem vojaka. V ta namen so pripeljali štiri vojaška vozila. Največjo vozilo je pripeljalo mobilno kuhinjo, potem je bila Patria, nato Anfibija in manjše vozilo za vsakdanje potrebe. Kosilo so pripravili vojaki. To je bilo že tradicionalno. Makaroni z mesom in solata. Bilo je zelo okusno. Tudi za večerjo so poskrbeli vojaki, saj so za vse udeležence spekli pice. In na koncu drugega dne, je še mlade gasilce presenetil Issac Palma. Rajanje je bilo dolgo v noč.

Zadnji dan tabora se je prav tako pričel z jutranjo telovadbo. Nato pa so ptujski gasilci mladim udeležencem pokazali kako rešujejo življenja v prometnih nesrečah. Pogumna pionirja sta se namestila v avto, ki je simuliral nesrečo, poveljnik PGD Ptuj, Primož Korošak, pa je vodil intervencijo.

Sledila je še malica, razglasitev rezultatov najbolj urejenega šotora čez cel tabor, spust taborniške zastave in srečna vrnitev domov.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si