Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Ogled tovarne Magirus v Ulmu

Objavljeno: 07.10.2017 18:10

6. in 7.9.2017 je OGZ Ptuj za vodstva PGD in člane organov zveze, organizirala dvodnevno strokovno ekskurzijo v Ulm, na ogled proizvodnje gasilskih vozil in avto lestev v tovarni Magirus.

Točno ob 9.00 uri so nas na dvorišču tovarne Magirus v Ulmu pričakali vodja centra Magirus Experience g. Alfred Bidlingmaier in dva upokojena delavca podjetja. Po kratkem spoznavnem uvodu in nagovorih so nas popeljali skozi obrate podjetja, kjer izdelujejo najprej gasilska vozila, nato avto lestve in nazadnje še skozi vojaški program vozil.

Ogled je trajal vse do 14.00 ure, ko smo bili deležni kosila v restavraciji tovarne.

Po kosilu smo imeli priložnost v njihovem muzeju, ki je kar v poslovni stavbi, ogledati si eksponate, ki jih hranijo vse od začetka proizvodnje do danes. Zraven avtomobilov (old teimerjev), avto lestev smo videli tudi ostale programe proizvodnje podjetja Magirus. Fotografiranje v obratih ni bilo dovoljeno.

V avli poslovne stavbe je bilo možno kupiti nekaj spominkov. Ob slovesu oz. odhodu iz tovarne smo spoznali še direktorja marketinga podjetja Magirus g. Michaela Kretschmar-ja. Pot nas je vodila v mesto Ulm. Najbolj kondicijsko pripravljeni so se povzpeli po 800-tih stopnicah v zvoniku Ulmske katedrale (Ulmer Münster- luteranska cerkev). Zvonik meri v višino 161 metrov.

Drugi dan je bil namenjen ogledu mesta München. Najprej smo se ustavili pri stadionu Allianz Arena, na katerem igra FC Bayern iz Münchna. Nato nas je pot zanesla v olimpijsko vas s stolpom. Z dvigalom smo se povzpeli 186 m visoko in iz ptičje perspektive občudovali mesto. Če si v mestu München ne moreš, da ne bi obiskal mestnega trga (Marienplatz) in . Sledil je še ogled BMW-jevega salona vozil. S tem se je tudi končal ogled mesta in ob 18.00 smo se odpravili precej izčrpani domov.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si