Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

21. srečanje gasilskih veteranov je za nami

Objavljeno: 27.10.2017 18:33

21.10.2017 so se gasilski veterani in veteranke Območne gasilske zveze Ptuj srečali že enaindvajsetič. Tokratno srečanje je bilo v Cirkulanah, ki sta ga skupaj pripravila OGZ Ptuj in PGD Cirkulane.

Po uvodnem nagovoru moderatorke Tatjane Mohrko, zaigrane polke učenca OŠ Cirkulane, so prisotne pozdravili: Predsednik PGD Cirkulane Anton Kokot, predsednik OGZ Ptuj Marjan Meglič in predsednik komisije za delo z veterani pri OGZ Ptuj Dušan Ber.

Sledil je kulturni program Osnovne šole Cirkulane. Učenci so prikazali kako se je nekoč »kožühalo« koruzo v samem tekstu pa so povedali kako gasilci jemljejo gasilski dom kot svoj drugi ali celo prvi dom. Zbor osmih deklic je veteranom in veterankam zapel še pesmico, nato pa prikazal moderni ples, ki so se ga naučili pri plesnih vajah v OŠ Cirkulane.

V drugem delu srečanja so prisotne še nagovorili: Župan občine Cirkulane Janez Jurgec, Član UO GZS in predsednik sveta veteranov GZS Jože Smole in član UO GZS mag. Janez Merc.

Gasilskih veterank in veteranov, ki so se udeležili letošnjega srečanja je bilo 173. Vseh skupaj z nastopajočimi in gosti pa skoraj 200. Člani in članice PGD Cirkulane so nas nato še pogostili in razdelili spominska darila, ki jih je za to priložnost pripravila občina Cirkulane. Predsednik Zveze Marjan Meglič se je na koncu še zahvalil vsem nastopajočim, PGD Cirkulane in županu občine Janezu Jurgecu.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1A
2250 Ptuj

GSM: 051 254 947 - Anton Kuhar Bombek

gz@ogz-ptuj.si