Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Razstava olimpijade Hajdoških gasilcev

Objavljeno: 08.11.2017 10:59

8.11.2017 so hajdoški gasilci in občina Hajdina v sklopu občinskega praznika, pripravili gasilsko razstavo pod imenom »Olimpijade hajdoških gasilcev«.

Po uvodnih besedah napovedovalke Tatjane Mohorko in nastopu MPZ PGD Hajdoše, se je prisotnim najprej zahvalil predsednik društva Davorin Vidovič. O samih nastopih, pripravah na nastope in uspehih je spregovoril eden izmed 85. Tekmovalcev in trener ter občinski poveljnik Ivan Brodnjak.

V nadaljevanju je mag. Janez Merc, član UO Gasilske zveze Slovenije in predsednik regijskega sveta povedal, kaj pravzaprav pomenijo doseženi rezultati ne samo za društvo, OGZ Ptuj in regijo, temveč tudi za državo oz. Gasilsko zvezo Slovenije.

Župan občine Hajdina mag. Stanko Glažar, ki je tudi bil udeleženec olimpijade je povezal misli predhodnikov in dodal, da so Hajdoše najbolj olimpijska vas na svetu. Biti prisoten na osmih olimpijadah in osvojiti 8 zlatih in tri srebrne medalje je neponovljiv uspeh. Omenil je številne sponzorje in predhodnike, ki so društvu in ekipi pomagali, da je sploh lahko sodelovalo na tekmovanjih. Zahvalil se je tekmovalcem za vztrajnost med ciklusi tekmovanj, saj je bilo ogromno odrekanja. Prepričan pa je, da se bodo še dosegali rezultati, že na naslednji olimpijadi, ki bo čez 4 leta v Sloveniji.

Ob tej priložnosti je bila izdana brošura pod naslovom Olimpijade hajdoških gasilcev 1981 – 2017 v kateri so zajeti rezultati in utrinki iz vseh nastopov na olimpijadah.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si