Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Obiskali smo vatrogasno postrojbo Novi sad in DVD Petrovaradin

Objavljeno: 19.09.2016 18:00

Na letošnji strokovni ekskurziji, ki je bila 16. in 17.9.2016 smo obiskali poklicne gasilce v Novem Sadu in najbližnje PGD Petrovaradin.

Pot nas je iz Ptuja vodila čez Zagreb do Rume, kjer smo se preko Iriga (ime kraja) pripeljali v Novi Sad. Na sedežu JVP (Javna vatrogasna postrojba) Novi sad nas je pričakal podpredsednik GZ Srbije, Branislav Čolak in sekretarka na JVP Ljubica Krnjajić ki je istočasno tudi sodni izvedenec za vzroke požarov, eksplozij in drugih havarij.

Najprej smo si ogledali njihove prostore in opremo, nato pa smo v klubskih prostorih izmenjali nekaj izkušenj. Vodstvu zavoda smo za spomin poklonili našega pravega »Koranta iz Markovcev« in seveda karton pravega Pulusa.

Nato smo se odpravili v DVD Petrovaradin. Fascinirala nas je njihova prijaznost in dobrodošlica, ki so nam jo izkazali. Z gasilsko tehniko, ki jo imajo se ne morejo hvaliti, lahko pa se pohvalijo s svojim 600 članskim kolektivom. Postregli so nas med drugim tudi s pravo njihovo »rakijo«. Tudi njim smo za spomin dali našega koranta.

Drugi dan smo si ogledali še trdnjavo v Petrovaradinu. Pogled na Novi Sad z okolico je bil veličasten, ki so ga naši člani s pridom izkoristili za nekaj poziranja in ujete spomine v objektive fotoaparatov. Ogledali smo si še čebelarski muzej, v nobenem primeru pa nismo mogli brez degustacije njihovih vin.

Slika 1: Marjan Meglič je vodstvom JVP Novi Sad, DVD Petrovaradin in podpredsedniku VS Srbije Branislavu Čolaku za spomin podaril »Koranta« iz Markovcev. (9785)

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si