Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

22. dan gasilcev Območne gasilske zveze Ptuj

Objavljeno: 02.06.2018 11:25

2.6.2018 je Območna gasilska zveza Ptuj skupaj s PGD Hajdina praznovala 22. Dan gasilca, združen s predajo novega gasilskega vozila.

Gasilci gasilskih poveljstev občin Hajdine, Markovci, Ptuj, Zavrč in Cirkulane so najprej prišli pred častni vod zveze, ki jih je sprejel tik pred prireditvenim šotorom. Nato so odšli na zborno mesto, od koder je krenila parada skozi naselje Hajdina. Spremljala jih je še konjska vprega z gasilskim vozom PGD Hajdina in ešalon gasilskih vozil, sestavljen iz večih PGD iz OGZ Ptuj.

Po uvodnih besedah predsednika društva Emila Ogrizka in predsednika zveze Marjana Megliča, je še spregovoril kot slavnostni govornik župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar in Janez Liponik, ki je na kongresu na Ptuju prevzel funkcijo regijskega predsednika in člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije.

Po podelitvi državnih odlikovanj in priznanj društva, je še sledila predaja novega gasilskega vozila MAN GVC 16/25, ki ga je blagoslovil domači župnik Marjan Fesl. Takoj po končanju uradnega dela je začelo močno deževati, vendar to ni preprečilo dobrega vzdušja na gasilski veselici, na kateri so nastopili Mladi gamsi.

Fotogalerija



Zadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si