Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

14. mladinski tabor v Podvincih

Objavljeno: 27.08.2018 16:59

Priprave na 14. mladinski tabor, ki je trajal od 24. do 26. avgusta tega leta so se pričele že dva dni prej. Potrebno je bilo zagotovit šotore in vso infrastrukturo, ki je potrebna za dobro organiziran tabor, saj se je nanj prijavilo več kot 200 mladih gasilcev in mentorjev. Tokrat so prvič bili naši gostje mladi gasilci iz PGD Gabrnik iz GZO Juršinci skupaj z gasilci iz PGD Biša, ki so že več krat sodelovali z nami.

Mladi gasilci z mentorji so začeli prihajati vsaj eno uro od napovedanega časa, polni pričakovanj. In res. Prvo presenečenje je sledilo že takoj na začetku, saj so taborniško zastavo prinesli kar padalci Aero kluba Ptuj. Vladalo je nepopisno vzdušje. Zraven vodstva Območne gasilke zveze Ptuj, so se otvoritve udeležili še podžupan MO Ptuj, Marjan Kolarič, predsednik četrtne skupnosti Rogoznica, Dušan Fric, mlade pa je še nagovoril predsednik zveze Marjan Meglič. Prva delovna točka je bila spoznati gasilsko orientacijo. Pod vodstvom pomočnika predsednice mladinske komisije Podravske regije Mateja Klasinca iz GZ Videm, so se mladi seznanili s topografijo in uporabo kompasov. In še eno presenečenje. Tabor je obiskal boksarski šampion Dejan Zavec, ki je moral podeliti kar nekaj avtogramov in fotografiranj. Za večerjo kot vedno pa je poskrbela ekipa naših dobo izurjena ekipa gasilcev iz PGD Prvenci-Strelci.

Drugi dan je bil zelo delaven, saj vremenska napoved ni obetala nič kaj dobrega. Po jutranjem zajtrku in telovadbi, so se mladi gasilci seznanili z organizacijo in nalogami civilne zaščite. Bolničarji iz občine Markovci in Ptuja so mladim gasilcem pokazali kako je treba oskrbeti poškodovance ob nesrečah. Posebna pozornost pa je bila namenjena avtolestvi PGD Ptuj. Najbolj pogumni so se podali 32 m visoko in si ogledali okolico še iz ptičje perspektive. Tudi tokrat ni šlo brez sodelovanja slovenske vojske. Njihovi odlični kuharji so poskrbeli za odlično kosilo. Standardno kosilo, makaroni z mesom in redeča pesa dobro tekneta našim mladim gasilcem. In še večerja. Obljuba Perutnine Ptuj se je uresničila.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si