Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

23. dan gasilcev Območne gasilske zveze Ptuj – malo drugače

Objavljeno: 01.07.2019 17:37

29.6.2019 smo gasilci iz Območne gasilske zveze Ptuj praznovali že 23. rojstni dan in tokrat malo drugače.

V tem letu nobeno od naših društev ni praznovalo obletnice. Zato smo se odločili, da bomo svoj rojstni dan praznovali bolj sproščeno. Letošnje prvo polletje je bilo naporno, saj smo izvedli kar dva tečaja (Gasilec pripravnik in Gasilec strojnik) in bili prisotni še na tečaju za NGČ, ki je bil pod okriljem Podravske regije.

Prav tako so nam dobri rezultati izvedbe XVII. kongresa Gasilske zveze Slovenije, ki je bil lani v maju na Ptuju, prinesli veliko razlogov za takšno praznovanje. Še več. Izkupiček donatorjev in nekaj smo primaknili še sami je bilo dovolj, da smo zamenjali naše staro službeno vozilo (GVZ-1, Passat) z novo Škodo Kodiaq.

Več kot 200 gasilk in gasilcev se je v soboto popoldan zbralo pri Gasilskem domu Stojnci. Najprej nas je nagovoril predsednik zveze Marjan Meglič, ki je obrazložil potek praznovanja. Podelili smo nazive in spričevala gasilcem pripravnikom, strojnikom in nižjim gasilskim častnikom. Vseh, ki so opravili potrebne izpite je bilo 73.

Janez Maučec, župnik na župniji Sv. Marko je opravil blagoslov novega vozila. Podpoveljnik zveze Franc Prelog pa je prejel ključe in obljubil, da bo vozilo vedno pripravljeno za potrebe zaščite in reševanja in za službene potrebe.

V nadaljevanju sta nas pozdravila podžupan občine Markovci g. Franc Kostanjevec in županja MO Ptuj ga. Nuška Gajšek.

Po uradnem delu je sledilo druženje z zabavnimi igrami.

Fotogalerija



Zadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si