Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Vaja: Vodenje velike intervencije

Objavljeno: 28.05.2019 15:51

Stalna naloga poveljstva Območne gasilke zveze Ptuj je organizacija usposabljanja članstva. Že nekaj let je naše načelo, da ne izvajamo le temeljnega izobraževanja za mlade gasilce ampak, da pripravljamo tudi programe usposabljanja za poveljnike ter podpoveljnike gasilskih enot in gasilke častnike.

V letu 2014 smo organizirali veliko taktično vajo »Markovci 2014« v kateri je v različnih nesrečnih dogodkih sodelovalo 290 gasilce iz 24 gasilih enot (vsa društva iz OGZ Ptuj) in 35 statistov in predstavnikov drugih služb. Doktrina vaje je bila da, se ob vodenju reševalnih enota na terenu posvetimo organizaciji in realni izpostavitev štabnega vodenja.

Zahtevna vaje je bila načrtovana in izvedena odlično.

Po petih letih smo v Območni gasilki zveze Ptuj pridobili nove izkušnje. V sodelovanju z Gasilko zvezo Slovenije smo za vodenje velikih intervencij izobrazili dodatne mlajše gasilke častnike. Na podlagi tega smo se odločili, da ponovno preizkusimo našo oficirko pripravljenost. Poveljnik Zvonko Glažar je imenoval skupino, ki je z načrtovanjem pripravila »Štabno vajo s področja vodenja velike intervencije«.

Dne 28. maja 2019 smo na vajo povabili vse poveljnike in podpoveljnike društev iz Območne gasilke zveze Ptuj. Vaja je potekala v prostorih PGD Ptuj pod vodstvom podpoveljnika Franc Preloga. Petdeset najbolj odgovornih za operativo in 10 načrtovalcev vaje so praktično preigravali kar nekaj različnih, vzporednih nesrečnih dogodkov s poudarkom na vlogi posameznega oficirja pri izvajanju različnih dolžnosti v sistemu štabnega vodenja.

FotogalerijaZadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si